Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk'ün vizyonu paylaşıldı

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği’nin (RUMELİSİAD) gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan konuk Tarihçi Yazar Dr. Naim Babüroğlu, Atatürk’ün ilke ve vizyonlarına işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2024 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
ogaste.com
Atatürk'ün vizyonu paylaşıldı

Enes KILIÇ

RUMELİSİAD, ‘Cumhuriyetin 101. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu etkinliğinde Tarihçi Yazar Dr. Naim Babüroğlu’nu ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yücel Akbulut, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan, BUMİAD Başkanı Mustafa Gümüş, BAL-GÖÇ Başkanı Emin Balkan’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke, “Bu güzel etkinliklerde fikir alışverişinde bulunmak ve birlikte olmak, bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Kuşkusuz cumhuriyetimizin değerlerini yaşatmak hepimizin görevi. Bu değerli mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma yolunda el ele yürümek, birlikte nice geleceği inşa edeceğimizin kanıtıdır.” dedi.

Akabinde kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yücel Akbulut, cumhuriyetin halkın iradesine dayanan bir aydınlanma hareketi olduğunu belirterek, bu aydınlanmanın önderinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurguladı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Okan Şahin de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe nasıl yürünmesi gerektiğini çok daha güzel bir anladıklarını dile getirdi.

TARİHİN KISKANDIĞI LİDER

Protokol konuşmalarının ardından etkinliği konuğu Dr. Naim Babüroğlu, Atatürk’ü ve vizyonunu anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Babüroğlu, Atatürk’ü ‘savaşın ustası, barışın efendisi, tarihin kıskandığı lider’ olarak tanımladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından önemli anekdotları RUMELİSİAD üyeleriyle paylaşan Dr. Babüroğlu, Atatürk’ün bir strateji uzmanı olduğunu belirterek, “Sakarya Meydan Muharemesi dünya açısından dönüm noktasıdır.” dedi. Dr. Babüroğlu, “Balkan faciası yaşandıktan sonra Selanik kaybedilmiştir. Ordunun içine tarikat, siyaset bulaşırsa ordu çökerse devlet yıkılır. Bu ordu bana ait diyenlerin vaat edeceği tek şey Balkan felaketidir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, 100 askerden ancak 20 kişiye asker üniforması verebiliyor. 10 askerden sadece ikisini giydirebiliyordu Sakarya’da. Büyük kanlı savaş der Mustafa Kemal Paşa.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün savaş devam ederken, öğretmenler kongresinin ertelenmesine karşı çıktığını ve cepheden kongreye giderek burada eğitimcilere seslendiği anıya işaret eden Dr. Babüroğlu, “Cehaletle savaş, düşmanla savaştan daha önemlidir. Hanımefendiler, beyefendiler, milli eğitim programı derken hurafelerden, doğunun batının bütün etkilerinden uzak tarihi ve milli karaktere uygun bir kültürü kastediyorum der. Cepheden gelen asker, milli eğitim vizyonunu çiziyor. Türkiye Cumhuriyeti, henüz bu eğitim vizyonuna ulaşamamıştır.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.