Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da yapay zeka masaya yatırılıyor!

Özel Bursa Kültür Okulları, 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği konferans ile birlikte yapay zekanın tüm yönlerini ele alacak. Konferansta alanında uzman akademisyenler, yazarlar ve eğitimciler, yapay zekanın eğitime olan katkılarıyla birlikte geleceği nasıl şekillendireceğini ortaya koyacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
ogaste.com
Bursa’da yapay zeka masaya yatırılıyor!

Özel Bursa Kültür Okulları, 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği ‘Eğitimde Yapay Zeka: Geleceğin Eğitimi’ başlıklı edutalks konferansı öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Özel Bursa Kültür Okulları Bademli Kampüsü’nde gerçekleştirilen toplantıya okulun kurucusu Zafer Akbulut, kurucu ortağı Yıldırım Bey Sarıkaya ve Doç. Dr. Yavuz Samur’un yanı sıra okul yönetimi ve basın mensupları katıldı.

Gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir sürecin başladığına işaret eden Özel Bursa Kültür Okulları Kurucusu Zafer Akbulut, gelişen ve dönüşen dünyaya adapte olduklarına değindi. 41 ülkenin eğitim odağını ve eğitim şeklini, yerlerinde görerek incelediklerini dile getiren Akbulut, “Bu sürecimizin her birinden eğitim adına bir şeyler aldık. Bunlardan çıkardığımız harmanlanmış, özgün bir yapıyla da Özel Bursa Kültür Okulları olarak karşınızdayız.” dedi.

GÜN BOYUNCA DEĞERLENDİRİLECEK

2016 yılında okulun lansmanını yaparken ‘Yaşayan okul’ konseptine dair bir motto ile yola çıktıklarını belirten Özel Bursa Kültür Okulları Kurucu Ortağı Yıldırım Bey Sarıkaya, ‘oyun dostu okul’ projeleriyle okulu sadece öğrencilerin günün belli saatlerinde zaman geçirdiği yer olmaktan çıkardıklarını, hafta sonu da öğrencilerin çeşitli aktiviteler ile birlikte okulda vakit geçirdiğini belirtti. Sarıkaya, yapay zeka konusunda önem verdiklerini de kaydederek, yeni müfredat ve içeriklerin değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi. Yapay zekanın duygusal bağ kuramayacağını, vicdan-merhamet gibi bir takım duyguları barındırmadığını da hatırlatan Sarıkaya, yapay zekanın yansıması olarak da oluşan hazır içeriklere ulaşma ve tembelleşmeye aday bir toplum yapısına da işaret etti. Sarıkaya, “Yapay zekaya kurum olarak yapay zekanın bize bakan yönüyle ilgili önce tehlikelerini öğrenmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize yapay zekanın nerede, nasıl kullanılması gerektiği, faydalı kullanımların nasıl yarar sağlayacağını gösteriyoruz. 7 Aralık’taki zirvemiz, yapay zekanın tüm dezavantajlarını ve problemli yönlerini ele alacak. Bugüne kadar konuşulmayan, bizi bekleyen olası tehlikelere ilişkin gün boyunca değerlendirmelerde bulunacağız.” dedi.

YAPAY ZEKA KATLANARAK GELİYOR

Doç. Dr. Yavuz Samur ise, ChatGPT teknolojisinin her soruya çok hızlı, yüksek oranda doğrulukla cevap verdiğini belirterek, “Öğretmenin sorduğu soruya hızlı cevap veriyor, şu anki eğitim sisteminde dünyanın en iyi öğrencisi. Birçok sınavdan da yüksek puan alabilecek bir teknoloji. Her sınavı geçen bir teknoloji varsa o zaman biz bir şey yapmalıyız. Bir şeyi değiştirmemiz lazım. Eğitimciler olarak bizim yapay zekadan başka bir şey konuşmamamız lazım. Tokat gibi eğitim sektörüne vurdu. İngilizce konuşuyor olsaydım, tercüman olacaktı yanımda. Şimdi ayda 20 dolar para veriyorum, anlık yüzde 99,6 oranında doğru çeviriyi yapan, istediğim dilde çeviren hiç de nazlanmayan bir teknoloji var. Yapay zeka siz yanlış yapıyorsunuz dedi. O zaman neye önem vermeliyiz, dilimizi etkin kullanmaya mı önem vermeliyiz, dramaya mı mesela? O yüzden geleceğin eğitimi dediğimiz şey teknolojiden uzaklaşıp daha çok parmaklarımızı kullandığımız şeylere gitmeli. O yüzden önemsiyoruz, oyun dostu okul projesi bu açıdan çok önemli. Sokakta elde ettiğimiz becerileri düşünün, şimdiki çocukların bu becerileri edineceği tek yer okul. Yapay zeka katlanarak geliyor. Neyin gerçek olduğunu, neyin yapay zeka olduğunu bilemeyeceğiz, biraz yapay zeka okuryazarlığı da öğreteceğiz. Öyle deepfake videoları ortaya çıkacak ki anlamakta zorlanacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından okul yönetimi, basın mensuplarıyla birlikte okulu gezdi. Zafer Akbulut, kurucu ortağı Yıldırım Bey Sarıkaya, okul hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

AKADEMİSYENLER BİLGİLER VERECEK

7 Aralık Cumartesi günü Özel Bursa Kültür Okulları Bademli Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan konferansta; Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Sinan Canan, Dof Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan konuşma yapacak.

Ayrıca Yönetmen Ozan Sihay ‘Yapay Zeka ile Geleceğin Kapısını Aralayın’, Eğitim Teknolojileri Uzmanı Lara Özer ‘Eğitimde Üretken Yapay Zeka Araçları ile Ders Tasarımı’, Matematik Eğitimi Kooperatifi Kurucusu Burak Karabey, Akademisyen Doç. Dr. Yavuz Samur ‘Eğitimde Yapay Zeka’, Işıl Boy Ergül de ‘Eğitimin Kodlarını Kırmak; Yapay Zeka ile Eğitimi Yeniden Tasarlamak’ başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.