Tarafsız haber için doğru adrestesiniz. Haber, Haberler, güncel haberler, internet haber,son dakika haberleri, ogaste.com farkıyla takip edin. En son haberlere bizimle ulaşın.
Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. -
Copyright© 2006-2024 Tüm hakları saklıdır.
HABER YAZILIMI ve
TURKTICARET.NET projesidir
İşte Mudanya Belediyesi'nin 1 yıl boyunca gerçekleştirdiği projeler
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından göreve gelen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 1 yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı.
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından göreve gelen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Montania Otel’de bir yıl boyunca yapılan çalışmalara ilişkin basın mensupları ve muhtarlar ile bir araya geldi.
Montania Otel’de düzenlenen lansmanda CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin Mudanya ilçe başkanları hazır bulundu.
Yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştiren Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Mudanya’yı olduğu gibi korumak istiyoruz. Mudanya’yı değiştirmek değiil, herkesin daha uygarca yaşadığı, yaşamaktan keyif aldığı, kültürün sanatın eskiden olduğu gibi daha yoğun hissedilmesini istiyoruz.” dedi.
İşte Mudanya Belediyesi'nin 1 yıl boyunca gerçekleştirdiği projeler;
İşte ana başlıklarıyla Mudanya’da 1 yıl boyunca yapılan hizmetler;
"Zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin siyasi ve diplomatik alanda kazandığı ilk zafer olan Mudanya Mütarekesi’nin 102. yılını büyük bir coşku ve gururla kutladık.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı anlaşmaya ev sahipliği yapan bir ilçe olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladık. “Çok Yaşa Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen kutlamalarda “Cumhuriyet Teknekeleri” ve “19.23 Yürüyüşü” halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Güvenli bir kent inşa etme, sürdürülebilir yaşam alanları yaratma stratejileri ve kenti afetlere karşı dirençli hale getirilmesi hedefli doğrultusunda bina stoku dayanıklılığını belirlemek için göreve gelir gelmez bina envanteri çalışması başlattık. Bursa’da ilk kez “Mudanya’nın Bina Envanteri ve Dprem Risk Analizi” raporunu hazırladık. 11 mahallede 82 bin nüfusun incelemesini gerçekleştirerek, deprem risk seviyelerini belirledik ve bu verileri dijital ortama aktardık.
Mudanya’yı depreme ve her türlü afete karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli kılmak adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şuesi ile “Sağlıklı kentleşme, nitelikli yaplaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için Mudanya’da güvenli kent, güvenli yaşam” işbirliği protokolünü imzaladık.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı ile kültürel mirasın korunması ve geleceğe taşınması amacıyla önemli bir adım attık. İmzaladığımız Kültürel Miras İşbirliği protokolü ile Mudanya’nın tarihi yapılarının korunmasını hedefliyoruz.
Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, Bursa Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile akreditasyon sürecine başladı. Bu kapsamda temel arama kurtarma eğitimleri tamamlandı. Eğitim süreci ve akreditasyon süreci devam ediyor.
Tarım dışı alanda yapmayı planladığımız Güneş Enerji Santrali projesi için lisanssız enerji üretimi izni aldık. Bu yetkiyle sıfır karbon hedefliyle 3 yıl için GES kurma hakkı elde ettik. Tesisin kurulu gücü 1.37 megawatt peak üretecek ve yaklaşık 3 yıl içerisinde yatırım maliyetini geri kazanacak.
Çocuk parklarına güneş enerji sistemli aydınlatmalar yerleştirerek yeşil belediyecilik alanında ilk adımı attık. Ömerbey ve Şükrü Çavuş mahallelerinde başlayan çalışmalar ilçedeki tüm parklara yayılacak.
İlçemizdeki tarım arazilerinin verimliliğinin artırılması için Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaptık. Mudanya’daki tarım alanlarının verimliliğini bilimsel verilerle ortaya koymak ve çiftçilerin üretimlerini daha bilinçli bir şekilde yapmaları için 1,5 km aralıklarla toplam 240 adet toprak örneği alındı.
Kırsalda kalkınma ve yerel üreticiyi güçlendirmek amacıyla Mudanya Belediyesi Tarım AŞ ile yerel kalkınma kooperatiflerinin ortaklığında Mudanya İmece Gıda Tarım AŞ’yi kurduk. Bu girişimle üreticilerin daha güçlü ve rekabetçi bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz.
Sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek daha etkin ve sürdürülebilir projelere imza atılmasını sağlamak hedefliyle Mudanya Dernekler Yerleşkesi’ni hizmete açtık. Bin metrekare yerleşkede sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği alanların yanı sıra toplumsal birliktelik için Emek Lokali bulunacak.
Kadınların güvenli eşit ve özgür bir şekilde yaşayabileceği bir Mudanya hedefiyle Kadın Eşitlik Merkezi’ni hayata geçirdik. Merkezde kadınların sosyal, psikolojik, hukuki ve güvenlik ihtiyaçlarına destek sağlanacak.
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin hayata geçirdiği “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı imzalayarak kadınlar için güvenli ve eşit bir kent yaratma sözü verdik. Bu protokolle “Kadınlar için güvenli alan” kampanyasına da dahil olduk.
Kırsal mahallelerde yaşyan çocukların gelişim süreçlerini desteklemek ve ailelere sosyal ekonomik fırsatlar sunmak amacıyla Mudanya Köy Akademisi Çocuk Merkezileri projesini başlattık. İlk etapta Mirzaoba ve Çekrice mahallelerinde hayata geçirdiğimiz projemiz, Orhaniye, Çağrışan ve Göynüklü mahallelerinde de hayat bulacak.
Öğrencilere uygun fiyatlı, sağlıklı ve kaliteli gıda hizmeti sunacak bütçe dostu öğrenci kantinlerinin ilkini Bursa Uludağ Üniversitesi Mudanya Yerleşkesi’nde açtık.
Okullarımızın hijyen ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar sürdürerek önemli bir destek sağlarken, okul idareleri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere de kışlık mont ve bot hediye ettik.
Ömerbey Mahallesi dolgu alanında bulunan ve 2019 yılında faaliyetlerine son verilen kapalı Pazar yerini 5 yıl aradan sonra yeniden hizmete açtık.
İlçe genelinde teknik personelimizin rutin saha kontrolleri esnasında tespit ettiği veya vatandaş talepleri doğrultusunda iş programına dahil edilen muhtelif cadde ve sokaklarda 2 bin 400 ton asfalt yama, 2 bin 500 ton asfalt kaplama ve tretuvar işleri yapıldı.
Eski belediye binasının bulunduğu alanı geçici olarak otoparka dönüştürdük.
Bir yılda 57 bin 305 ton evsel atık topladık. Temizlik hizmetlerini daha hızlı ve verimli hale getirmek amacıyla araç filomuza altı adet yeni çöp kamyonu ekledik.
Maddi durumu yetersiz olan vatandaşımıza temel gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri ulaştırılarak ihtiyaçları karşılandı.
Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Mudanya Kitap Fuarı’nda edebiyat ve sanat tutkunlarını bir araya getirdik.
2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ni geleceğe kazandırma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün bilimsel katkılarıyla yapılan sondaj kazıları sonucunda açığa çıkarılan ve üzerinde çiçek işlemeleri bulunan mozaiklerin restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlandı.
Doğal tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerimizi tanıtmak amacıyla oluşturduğumuz toplam 223 kilometrelik “İnanç Yürüyüş Bisiklet ve Trekking” rotalarından oluşan Rota Myrleia’nın ikinci etabı Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Parkuru olarak ilan ettik.
Kültürel, bilimsel ve eğitim alanlarında iş birliklerini güçlendirmek, ilçemizin uluslararası düzeyde daha geniş bir tanınırlık kazanmasını sağlamak amacıyla Diploması Araştırma Derneği ile işbirliği protokolüne imza attık.
Mudanya’da düşünsel gelişimi ve eleştirel bakış açısını teşvik etmek amacıyla başlattığımız Mudanya Felsefe Buluşmaları, kent kültürüne değer katan bir etkinlik serisi olarak hayata geçirildi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığımız kurslarla, yeteneklerinin peşinden giden binlerce çocuk, genç ve yetişkinin sosyalleşmesine ve yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlıyoruz.
Yarıyıl tatilinde düzenlediğimiz atölye ve etkinliklerde çocuklar becerilerini geliştirme fırsatı buldu, eğitici ve eğlendirici bir tatil yaşadılar.
“Yaz Okulları” 15 farklı branşta gerçekleştirildi. 3 dönem olarak düzenlenen yaz okullarında, futbol, voleybol, basketbol, badminton, hentbol, kick boks, masa tenisi, pilates, resim, drama, el sanatları, jimnastik, ritim, Fransızca, İngilizce ve Almanca kursları yer aldı.
Mudanya’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini koruyarak kalkınmanın lokomitifi haline getirmek amacıyla kapsamlı bir Turizm Master Planı hazırlıyoruz.
Turizm Master Planı sürecine paralel yürüyen Turizm Çalıştayı’nda farklı alanlardan uzmanlar, sivil toplum temsilcileri, yerel aktörler ve vatandaşlar bir araya geliyor.
Mütareke Meydanı’nda kurulan “Yeni Yıl Pazarı”ında 7 metrelik dev yeni yıl ağacı, yılbaşı temalı süslemeler, yiyecek ve hediyelik eşya statları ile yeni yıla özel düzenlenen etkinlikler ve konserler yoğun ilgi gördü.
“Mudanya’da Ramazan birlikte güzel” sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Ramazan programlarında binlerce Mudanyalıyı Güzelyalı Ramazan Sokağı’ndaki etkinliklerimiz ve iftar sofralarında bir araya getirdik.
Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere temel gıda ürünlerinden oluşan erzak kolileri dağıtarak dayanışma ve paylaşma ruhunu yaşadık.
Türkiye ve Yunanistan arasında 30 Ocak 1923’te imzalanan Türk-Yunan Nüfus Mübadelesine İlişkin Sözleşme ve Protokol’ün imzalanmasının 102. Yıl dönümünde göç yollarında hayatlarını kayedenler denize kırmızı karanfiller atılarak anıldı.
Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında doğuştan görme engelli dünyaca ünlü ressam Eşref Armağan’ı konuk ettik.
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde acıları paylaşmak, dayanışmayı güçlendirmek ve depremzedelerin yanında olmak amacıyla Muıdanyalılar adına Hatay’a yardım TIR’ı gönderdik.
Türk basınının korkusuz kalemi Uğur Mumcu’yu katledilişinin 32’nci yılında andık.
Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Güzelyalı Kapalı Pazar Yeri’ne Mudanya’ya yıllarca hizmet eden esnafın efsane başkanı Emir Ali Usta’nın isminin verilmesini oybirliğiyle kabul ettik.
Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile Mudanya’da ilk kez düzenlenen 2024 Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finalleri büyük heyecan ve mücadeleye sahne oldu.
Sadece yaz aylarında kullanılan yüzme havuzumuzun üzerini kapatarak dört mevsim kullanıma uygun hale getirdik. Gelen talepler üzerine hafta içi iki günü sadece kadınların kullanımına ayırdık.
Sutopu eğitimlerine de başladık. Mudanya’da bir sutopu takımı kuruyoruz.
Mudanya’da spora ve gençliğe verdiğimiz destekle bir ilke daha imza attık, ilçemizde sutopu şenliği düzenledik.
Ayrı bir müdürlük haline getirilen veterinerlik hizmetlerimiz hayvan severlerin de desteğiyle el birliğiyle yürütülüyor. Rehabilitasyon çalışmalarını yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğümüz sahip hayvanların üremesini kontrol altına almak amacıyla kliniklere getirilen hayvanları kısırlaştırıyor, aşılıyor ve numaralandırıyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tesisisimizde doğal yaşam alanlarında ve tedavi gören hastalarımızda tüketilmek üzere kendi kuru mamamızı üretiyoruz. Bir yılda kendi tesisimizde 4 bin 662 kg mama ürettik.
Ressam Gürol Sözen’in ‘1919-1923 Destan ve Onlar’ sergisinin eserleriyle Cumhuriyet tarihine ışık tutacak bir müze olarak hazırladığımız ve 2025 yazında tamamlanması planlanan projemiz, ilçenin tarihine ve turizmine yeni bir soluk kazandıracak.
Tarihi Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve çevresindeki yapıları kapsayan büyük bir restorasyon projesine hal başladık.
Hal Meydanı’nın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak proje çalışmalarımız tamamlandı.
Halitpaşa Mahallesi’nde kapalı Pazar yeri olarak inşa edilen ve kullanışlı olmadığı gerekçesiyle atıl kalan binayı kapsamlı bir dönüşümle gençlerin sosyalleşeceği ve eğitimler alacağı bir kompleks haline getiriyoruz.
26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü’nde ilçemizin ekonomik kalkınması ve kültürel zenginliklerin turizme buluşmasını hedefleyen Zeytin Turizmi Proojesi’ni açıkladık."
En Çok Okunan Haberler