Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurabiye dünyasını değiştirdi! 3 boyut…

Bursa'da bir kadın, kurabiye kalıbı çeşitlerinin azlığından şikâyet ederken kendini birden 3D yazıcıların dünyasında buldu. Kurabiye kalıbı basmak için öğrendiği modelleme uygulaması ile 3D yazıcıda beğendiği figürleri basmaya başlayan Nükhet Özdemir, figürlerle dolu evinde 3D yazıcıdan bastığı ürünlerin ticaretine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
ogaste.com
Kurabiye dünyasını değiştirdi! 3 boyut…

 

Bursa'da yaşayan ve 3 boyutlu yazıcı ile kendi istediği kurabiye parçalarını basmak isteyen Nükhet Özdemir, kursa başladı. Kursta öğrendiği çizim yöntemleriyle 3 boyutlu yazıcılarda kurabiye kalıbı basmaya başlayan Özdemir, ardından lambalarının etrafına tasarımlar yapmaya başladı. Çizimler, baskılar birbirinin ardı arkasından gelince, farklı yazıcılara da yöneldi. Bu işin keyfine varan Özdemir, artık eve sığmadığını fark edince kendine bir atölye açma kararı verdi. Kendisine destek olan eşiyle beraber, 5 adet 3 boyutlu yazıcı kullanarak atölyesinde sipariş üzerine figürler basmaya başlayan Nükhet Özdemir, bir yılı geçkin süredir bu işin ticaretiyle uğraştığını ve yurt dışına açılmak istediğini söyledi.

MİLYONLARCA KALIBIM VAR AMA KURABİYE YAPAMIYORUM

3D yazıcılarla tanışma macerasından bahseden Özdemir, “Ben kurabiye kalıplarına çok meraklı biri olarak kurabiye kalıbı almak istedim ama Türkiye'de güzel kurabiye kalıbı bulamadım, hep yurt dışında var. Kursa gidip kurabiye kalıbı çizmeyi öğrenip kendime kurabiye kalıbı basmak istedim. Kursa gittim kendim küçük bir 3D yazıcı aldım, kurabiye kalıpları basmaya başladım. Milyonlarca kalıbım var ama kurabiye yapamıyorum. Çok çalışmaktan kurabiye yapmaya imkânımız olmuyor” dedi.

Aslında 3 boyutlu yazıcıyla ihtiyaçlarını basıp bir hobi gibi devam etmek isteyen Özdemir, kendini birden bu işin ticareti içinde buldu. Özdemir, bu işin ticaretiyle uğraşırken olayların nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

“Önce 1 makinemiz vardı sonra 2'ye çıktı, 3-4 derken 5 makineyle beraber devam ediyoruz. Makinelerimiz 7/24 çalışıyor biz de makinelerle 7/24 çalışıyoruz. E-ticaret platformlarına koleksiyonerler daha çok rağbet gösteriyor ama bu figür olayları yeni yeni keşfedilmeye başlıyor. E-ticarette fena değilim ama şu an Türkiye sınırları içerisinde satış yapıyorum. Bu sektör yurt dışında daha çok gelişmiş. Yurt dışına açılınca daha fazla kazancı olacaktır. Gençler anime karakterlerini çok seviyor, sosyal medya üzerinden ya da gittiğim etkinliklerde bana ulaşıp sipariş veriyorlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.