Tarafsız haber için doğru adrestesiniz. Haber, Haberler, güncel haberler, internet haber,son dakika haberleri, ogaste.com farkıyla takip edin. En son haberlere bizimle ulaşın.
Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. -
Copyright© 2006-2024 Tüm hakları saklıdır.
HABER YAZILIMI ve
TURKTICARET.NET projesidir
Yüksel Baysal
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı BTSO ödül gecesi neden basına kapalıydı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentimizi ziyareti sırasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Bursa’ya Değer Katanlar’ programı gazetecilere kapalıydı.
Soru şu, iş insanlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen tören neden medyaya açık değildi?
Bir tür ödüllendirme olan bu törenin Merinos salonunda kalmasının istenmesinin arka planında ne vardı?
Bunların yanıtlarını tam olarak bilmiyoruz ama bildiğimiz şu ki, ya biri kalkıp oradaki konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanım, Bursa’nın can damarı tekstil zor durumda. Bizim BTSO Yönetimi, iş insanlarımızı Mısır’a yatırım yapmaya teşvik ediyor” derse ne olur?
TEKNOSAB’la ilgili olarak da, “Yönetim orada kendi yakınlarına yer tahsis ederken, ciddi teknolojik yatırım yapabilecekler, bu olanaktan mahrum kaldı” denilirse ne olacak?
Galiba şunu söyleyemez hiçbir iş insanı, “Sayın Cumhurbaşkanım hani faiz indikçe enflasyon inecekti. Ne oldu?”
Veya “Efendim Nas varken sana bana ne oluyor diyordunuz? Mehmet Şimşek’e ne oluyor demediniz?”
BURKAY’IN DOĞRU SAPTAMASININ YANLIŞ SONUÇLARI
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, törende yaptığı konuşmada Bursa’nın düzeltilmesi gereken sorununu dile getirdi:
“Bursa’da yaşam ve üretim bir araya sıkıştı. Şehir merkezinde, yerleşimle iç içe geçmiş ve plansız alanlarda imalat yapan 8 bin 500 firmamız var. Bu tablo, hem yaşam alanlarını daraltmakta hem de işletmelerimizin rekabet gücünü sınırlandırmaktadır. KOBİ niteliğindeki 5 bini aşkın firmamızın talebi dikkate alınarak, ortaya konacak mekânsal planlama doğrultusundaki planlı sanayi bölgeleri ve lojistik merkezler, sadece Bursa’mızın değil tüm Marmara Havzası’nın üretim kapasitesini artıracak, kentimiz ise daha yaşanabilir bir kimlik kazanacaktır.”
Bu doğru saptama, umarım yanlış sonuçlara varmaz. Çünkü Bursa’da artık sanayi bölgesi yapılacak yer kalmadı. Mevcut sanayinin taşınması gerekirken, yeni yükler Bursa’nın nüfusunun artırır, felç olmuş trafiğini durma noktasına getirir, kirli havasının kirliliğini arttırır, kalan yeşilini yok eder.
ERDOĞAN MÜJDE VERMEDİ
Ödül töreninde 2012 yılında Bursa-Ankara arasındaki hızlı trenin temel atma töreninde bol keseden atan, “Biz başkalarına benzemeyiz, işi söz verdiğimiz tarihte bitiririz” diyen dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 yılında projenin bir bölümünün biteceğini, Bandırma’ya kadar olan bölümün açılışının 2028 yılını bulacağını söyledi.
16 yıl sürecek olan bir yatırımdan söz ediyoruz.
Türkiye’nin en önemli sanayi şehrine reva görülene bakar mısınız?
Hani temelini attığı Görükle metrosu ne oldu?
Şehir Hastanesi’ne giden ve yılan hikayesine dönen raylı sistemin bitmeme sorumluluğu yüklenici firmaya yüklenerek, yine topu taca attılar.
Ali Osman Sönmez Hastanesi, Muradiye Devlet Hastanesi dahil hiçbir sözünü yerine getiremeyen AK Parti’nin Bursa’da yapılacak ilk seçimi kazanması mümkün mü?
Bursa halkı bu gerçekleri gördüğü için Mustafa Bozbey’i belediye başkanı yaptı.